Natuur en kunst

de kunstmanifestatie  BEAUFORT

NATUURRESERVATEN

in 2015 heeft de vijfde editie van BEAUFORT plaats rond "De nachtegaal"  

Van de eerste editie is het houten beeld Christophorus van Gerhard Lentink. Je kan het dicht bij het appartement in de duinen zien staan.

In de tweede editie  zorgde Andries Botha voor een olifantenkudde op het strand van De Panne. Je kan de kudde nu bewonderen in het dierenpark Plankendael.

Ook de derde en vierde editie zorgden voor blijvende kunstwerken in De Panne

Het appartement is gelegen op een 500 meter van het natuurreservaat "De Westhoek" dat geprangd ligt tussen De Panne en de Franse grens.  De inkom van het reservaat is aan de vissershuisjes.

Het is een indrukwekkend duinenlandschap ( 340 ha groot) met diverse duintypes, meer dan 400 soorten planten en met schotse hooglandrunderen en konikpaarden als bewoners.

Je hebt er de wandelknooppunten 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 & 15 , er zijn uitgestippelde wandelingen en er is een speelzone van 8 ha waar je kan ravotten.

Je komt er langs de "slufters", waar bij storm met springtij het zeewater tot in de duinen doordringt waardoor er een unieke fauna en flora te vinden is.

FRANKRIJK

dichtbij en een bezoek waard : Cap Gris-Nez en Cap Blanc Nez  , Pas-de-Calais, Wissant,...

Boulogne ( zeeaquarium Nausicaa ) ligt  op een uurtje rijden met de wagen

Of je nu een wandeling maakt dicht bij het appartement of de grens met Frankrijk overtrekt, je zal steeds in een prachtig landschap vertoeven !

Voor wandelaars  ( met of zonder hond ) is het appartement een ideale locatie als vertrekpunt !

HET STRAND TER HOOGTE VAN HET APPARTEMENT

Via een padje door de duinen ( rechts van het gebouw ) kom je na 150 meter op de wandeldijk, die links naar De Panne gaat en rechts naar het natuurreservaat

Bij vloed komt het water tot tegen de betonnen wandeldijk, bij eb is er een enorm zandstrand